1. add up 合计
2. upset vt&vi 弄翻，使…不安,使心烦,扰乱
4. calm (使)平静、(使)镇定
calm down 平静/镇定下来
5. have got to 不得不、必须
6. concern (使)担忧、涉及、关系到
be concerned about…关心，挂念
7. go through 经历、经受
8. set down 记下、放下、登记
9. a series of 一系列
10. on purpose 故意
11. in order to 为了……
12. at dusk 在黄昏时刻
13. face to face 面对面地
14. no longer/not…any longer 不再……
15. settle 安家、定居、停留
16. suffer 遭受、忍受、经历
17. suffer from 遭受、患病
18. recover 痊愈、恢复、重新获得
19. get/be tired of 对……厌烦
20. pack 捆扎，包装/包裹
21. pack (sth) up 将（东西）装箱打包
22. get along with 与……相处
23. fall in love 爱上
24. disagree 不同意
25. join in 参加
1. It was the first time in a year and a half that I had seen the night face to face. （从句时态用完成时）
2. I wonder if it’s because I haven’t been able to be outdoors for so long that I’ve grown so crazy about everything to do with nature.（强调句）
3. I stayed awake on purpose until half past eleven one evening in order to have a good look at the moon for once by myself.
4. Your friend, who doesn’t work hard, asks you to help him cheat in the end-of-term exam.（非限制性定语从句）
5. If you have some trouble (in) getting along with your friends, you can write to the editor and ask for advice.
6. Add up your score and see how many points you can get.
7. What he did has added to our difficulties.
8. His income adds up to $1000 a month.
9. It's no pleasure looking through these any longer because nature is one thing that really must be experienced.
10. Why is she so concerned about his attitude to her work?
11. The police asked him to set down what he had seen in a report.
12. As I was about to go out and search for him, he happened to come in.
13. Mr. Jones lives alone and often feels lonely.
14. We tried to calm him down, but he kept crying.
15) Does he dare (to) go out at night in such stormy weather?
16. He would go through fire and water for his country.
17. That country suffered a heavy loss in the flood.
Unit2 English around the world
1. because of 因为、由于
2. come up 走近、上来、提出
3. actually 实际上、事实上
4. base 以…为基础，根基
5. at present 目前
6. make use of 利用
7. such as 例如
8. command 命令、指令、掌握
9. request 请求、要求
10. play a part/role in 扮演一个角色
11. recognize 辨认出、承认、公认
12. straight 直接、挺直、笔直的
13. be different from 与…不同
be the same as 和…一样
14. one another 相互，彼此（=each other）
15. at the end of 在…结束时
16. because of 因为（后接名词或名词性短语）
17. be based on 根据，依据
18. at present 目前；当今
19. especially 特别，尤其
20. make use of 利用…
make the best of 充分利用…
21. a large number of 大量的，很多（作主语时，谓语动词用复数）
the number of …的数量（作主语时，谓语动词用单数）
22. in fact = actually= as a matter of fact 事实上
23. make lists of… 列清单
24. included 包括（前面接包括的对象）
25. command sb. to do sth. 命令某人去做某事
command + that 从句（从句用should+V原）
26. request sb. to do sth. 要求某人做某事
request + that 从句(从句用should+V原)
1. World Englishes come from those countries where English plays an important role as a first or second language, either because of foreign rule or because of its special role as an international language.（定语从句）
2. All languages change when cultures communicate with one another.
3. Actually, the English spoken between about AD 450 and 1150 was based more on German than present day English.
4. Would you please come up to my flat for a visit?
5. Believe it or not, he cheated in the exams.
6. Native English speakers can understand each other even if they don’t speak the same kind of English.
7. Today the number of people learning English in China is larger than even before.
8. It is the duty of a government to provide education for the children of its country. （it作形式主语）
9. Reading is one of the best ways of improving your vocabulary and usage.
10. Giving commands is less polite than making a request.
11. We asked her for directions and she told us to go round the corner on the left and keep going straight for two blocks.
12. He knows several languages, such as English, French and German.
When I was sixteen years old,I made my first visit to the United States.It wasn’t the first time I had been abroad.Like most English children I learned French at school.And I had often been to France,so I was used to speaking a foreign language to people who didn’t understand English.But when I went to America I was really looking forward to having a nice easy holiday without any language problems.
How wrong I was!The misunderstandings began at the airport.I was looking for a public telephone to give my American friend Danny a call and tell her that I had arrived.A friendly old man saw me looking lost and asked if he could help me.
“Yes,” I said,“I want to give my friend a ring.”
“Well,that’s nice,” he said,“Are you getting married?But aren’t you a bit young?”
“Who is talking about marriage?” I replied,“I only want to give my friend a ring to tell her I’ve arrived.Can you tell me where there’s a phone box?”
“Oh!” he said,“There’s a phone downstairs.”
When at last we met,Danny explained the misunderstandings to me.
“Don’t worry,” she said to me.“I had so many difficulties at first.There are lots of words which the Americans use differently in meaning from the British.You’ll soon get used to all the funny things theysay.Most of the time,British and American people understand each other!”
1Where was the writer from?
A.He was from America.B.He was from France.
C.He was from England.D.He was from China.
解析根据首段中的“Like most English children I learned French at school.”可知,作者是英国人。
2The writer thought in America.
A.he would not have any language difficulties
B.he would not understand the Americans
C.the Americans might not understand him
D.he would have difficulties at the airport
解析根据首段末句中的“...I was really looking forward to having a nice easy holiday without any language problems.”可知,作者认为去美国不会遇到任何语言障碍。
3The writer wanted to .
A.buy a ring for his friend
B.make a call to his friend
C.go to the telephone company
D.see a friend off
解析作者说“give my friend a ring”意为“想给朋友打电话”,而不是“给朋友一枚戒指”,结合后文提到的“to tell her I’ve arrived”可确定,作者想给丹妮打电话,告诉她,自己已经到了,因此B项为答案。
4In the last paragraph the word “they” refers to .
A.the old man and the boyB.the Americans
C.the BritishD.the French
解析根据末段中“You’ll soon get used to all the funny things they say.”可知,由于作者是英国人,所以此处的they应指的是“美国人”。
Most Chinese people these days know what it is like to have an “English teacher”,since almost all pupils study English from their third year.Usually that first English teacher will be a young and lovely lady in primary school.But my first English teacher is none other than my father.Looking back,I can see that,when I was only a little girl,he created an English environment by providing me with flashcards,fun English-language toys and even dolls which can sing English songs!My interest in English had certainly been awakened(唤起)when I began to learn English at school.Just imagine,he went a step further and asked me to learn NewConceptEnglishby myself!I was confused and even angry.I could not understand why a father could be so strict with his little girl.All the same,he never gave up and he gently insisted that I follow his ideas.At first,I read stories with tears in my eyes and I actually hated them because they were too difficult for me.In the end,I came to love the funny stories and,to be honest,my father was always there with a helping hand.I am sure that my English would never have got so far without his support.And that’s why my father is not only my first English teacher but also my lifelong teacher.He is the one who awoke my interest,who gave me confidence and who offered me much needed help.
5Most pupils in China begin to learn English .
A.in primary schoolB.from parents
C.at three years oldD.at home
6From the whole passage we can see that .
A.the girl preferred playing to learning English
B.the girl hated her father because he was strict
C.the girl was very thankful to her father
D.the father gave up after knowing his daughter could not understand him
解析根据文章内容中描述的作者的父亲对她在学习数学上提供的指导和帮助以及作者的感慨“I am sure that my English would never have got so far without his support.”可知,作者很感激自己的父亲。
7Which of the following is NOT true according to the passage?
A.The girl’s father is her first English teacher.
B.The girl had been interested in English before going to school.
C.The girl’s father was always ready to help her with her English.
D.The girl could have learned English well by herself without her father.
8What would be the best title for the passage?
A.How I learned English at school
B.My father—my father and lifelong English teacher
C.The relationship between my father and me
D.I’ve made progress in English learning
解析文章讲述了自己的第一位数学老师,也就是自己的父亲对自己在数学学习方面的指导和帮助,并且作者感慨道:my father is not only my first English teacher but also my lifelong teacher,可知B项作为题目最能体现文章的中心和主题。
Do you love holidays but hate the increase weight that follows?You are not alone.
Holidays are happy days with pleasure and delicious foods.Many people,however,are worried about the weight that comes along with the delicious foods.
With proper planning,though,it is possible to control your weight.The idea is to enjoy the holidays but not to eat too much.You don’t have to turn away from the foods that you enjoy.The following suggestions may be of some help to you.
Do not miss meals.Before you leave home for a feast,have a small,low-fat snack.This may help to keep you from getting too excited before delicious foods.
Begin with clear soup,fruit or vegetables.A large glass of water before you eat may help you feel full.Use a small plate;a large plate will encourage you to have more than enough.
Better not have high-fat foods.Dishes that look oily or creamy have much fat in them.
Choose lean meat.Fill your plate with salad and green vegetables.
If you have a sweet tooth,try mints and fruit.They don’t have fat content as cream and chocolate.
Don’t let exercise take a break during the holidays.A 20-minute walk after a meal can help burn off excess calories.
9Holidays are happy days with pleasure but they may.
A.bring weight problems
B.bring you much trouble in your life
C.make you worry about your foods
D.make you hate delicious foods
10In order to really enjoy your holidays without putting on weight,you’d better.
A.drink much water and have vegetables only
B.not eat much food in high fat
C.not accept invitations to feasts
D.turn away from delicious foods
11According to the passage,is a necessary part to stop you from putting on weight.
C.calories of energyD.physical exercise
12Many people can’t help putting on weight after the holidays because they.
A.can’t control themselves
B.go to too many feasts
C.enjoy delicious foods
D.can’t help turning away from the foods
Lots of people find it hard to get up in the morning,and put the blame on the alarm clock.In fact,the key to easy morning wake-up lies in resetting your body clock.13Here’s how to make one. [来源:学+科+网Z+X+X+K]
●14In order to make a change,you need to decide why it’s important.Do you want to get up in time to have breakfast with your family,get in some exercise,or just be better prepared for your day?Once you are clear about your reasons,tell your family or roommates about the change you want to make.
●Rethink mornings.Now that you know why you want to wake up,consider re-arranging your morning activities.If you want time to have breakfast with your family,save some time the night before by setting out clothes,shoes,and bags.15That’s a quarter-hour more you could be sleeping if you bought a coffee maker with a timer.
●Keep your sleep/wake schedule on weekends.If you’re tired out by Friday night,sleeping in on Saturday could sound wonderful.But compensating on the weekends actually feeds into your sleepiness the following week,a recent study found.16
●Keep a record and evaluate it weekly.Keep track of your efforts and write down how you feel.After you’ve tried a new method for a week,take a look at your record.17If not,take another look at other methods you could try.
A.Get a sleep specialist.
B.Find the right motivation.
C.A better plan for sleep can help.
D.And consider setting a second alarm.
E.If the steps you take are working,keep it up.
F.Stick to your set bedtime and wake-up time,no matter the day.
G.Reconsider the 15 minutes you spend in line at the cafe to get coffee.
I will never forget the two impressive things that happened last winter.One of my classmates and I were 18our project work late one night on my university’s campus far from home.Since there was 19in the forecast,I had worn a winter 20to school that day with a raincoat in my bag.
Throughout our work on the project,I could 21that my friend was tired from a very long day working.As we stepped outside to begin the 22walk home hand in hand,I 23she was trembling(颤抖).The temperature had dropped to the low thirties(Fahrenheit)and she 24had a sweater on.I 25offered her my warm jacket.She accepted it and asked what I 26wear then.I told her I had another one and pretended that my 27was a jacket.She said later that she 28the next morning and the first thing on her mind was feeling moved about my 29of the jacket.
Coincidentally (碰巧),the next day I went to an open-air play and I was freezing 30I didn’t expect it to be so 31.A person who I hardly 32insisted that I wear his jacket.I was 33touched by this warm gesture.He was so matter-of-fact(不带感情的)about me 34his coat,too:he simply took it off and handed it to me saying that I should 35it.I used to think that this vast universe was a cold 36.It turns out that even when the temperature drops low,the people never 37to warm each other’s hearts.
解析根据第一段的“far from home”可知,从学校到家有一段很“长的(long)”路。
28A.ran awayB.woke up
C.fell illD.got hurt
How do you usually buy what you need,shopping online or going out to shop in person?With the help of the Internet,shopping is 38.(easy)than before.We can just click our mouse to choose the items we like,pay for them online,and the shopping 39.(finish).It is easy and quick.It helps save money,too.We can save thousands of money a year if we compare the prices of similar items before 40.(decide)which to buy.
However,there are always traps in shopping online.If we are 41.(care),we may get into trouble.For example,we may find the color of the item different 42. that in the picture online.Sometimes,the size of the item we receive can be too big 43.too small.44. (avoid)such troubles,we should compare similar items on different online stores and pay more attention to what other customers say.From their comments,we can know 45.(well)about an item’s color,size as well as 46.shortcomings.In this way we increase our chance of buying 47.more satisfactory item.
Dear Miss Li,
How are you?Are you still busy at your work at that school?I’m writing to tell you anything about my new school here.This is a beautiful school with many trees and flowers in it.The classrooms were big and bright.The modern library is full of books on different subject.Every Wednesday afternoon we can go there and lend books.Teachers here are strict in their work and this is what the school is famous.Classes and homework don’t take up all your time.After the supper,we usually gather to see the CCTV news so that we can learn that has happened in this world.How luckily I am to be a student in such a wonderful school!
As a high school student,I consider English a very important subject.In order to learn it well,apart from English classes,I also take an active part in the English corner and other after-class English activities,which have benefited me a lot.
In the English corner,I have made many friends,who share the same interest with me.Besides,sometimes,some foreigners are glad to join us.By talking with them,my spoken English has improved a lot.I also find it useful to keep English diaries.I keep on doing it these years and it is helpful to my written English.As a saying goes,practice makes perfect.Only by practice will we make more progress.Finally,some good English study websites contribute a lot to my improvement.Through these websites,I can read some classic English passages,poems and stories.What’s more,I can learn some learning skills and methods,which play an important part in my study process.
All in all,every road leads to Rome,but I believe hard work pays off.